Droom groots en werk hard!

 

DSC09064

lieve Pieter,

Er stond kippenvel op mijn armen en de tranen biggelden over mijn wangen. Je finishte in het donker en ik kon me zó het moment voorstellen dat jouw familie aan boord kwam en een omhelzing volgde die de geest na 116 dagen van eenzaamheid in een keer vulde met hun warme aanwezigheid. Noem me een miep, maar dat jij je dromen waar maakt, dat roert me diep.

De laatste keer dat ik zo hard huilde was om de één minuut voorsprong van Nicholas Heiner op het WK Laser. De magnifieke zeiler vocht zich daarmee terug in de race om de Olympische Spelen. Eén minuut voorsprong op dat wereldniveau, dat is ongekend! Niemand had zo een monster zegen ooit verwacht. De keer daarvoor zat ik in het vliegtuig terug van mijn trials van team SCA. Er hadden veel mensen gelachen om die gekke droom van mij.

Het vergt een sterk, dromen na te jagen en je geluk te genieten nu het kan

Lieve Pieter, als je groots droomt, zijn er mensen die lachen. Er zijn mensen die opstaan en zeggen: “het lukt je nooit. Wie ben je eigenlijk?” Het vergt een sterk en bevlogen mens om je dromen na te jagen en je geluk te genieten nu het kan. Het is keihard werken, soms windkracht 11 tegen, soms volledig tegen de stroom in. Soms het huilen nader dan het lachen, soms gefrustreerd tot op het bot. Maar jij bewees het weer: je geeft niet op, het lukt je wel.

Ik wil je daarvoor bedanken, want naast de grandioze prestatie waarmee je zeilgeschiedenis schreef, ben jij een voorbeeld dat ogen opent. Ook een grote droom kan werkelijkheid worden, als je hard werkt.

Het is zo makkelijk commentaar te hebben van de zijlijn. Het is zo makkelijk te zeggen dat het niet lukt of dat er verzachtende omstandigheden waren, waardoor de dromen opeens makkelijker waren. Het is makkelijk om stuurlui aan wal te zijn, maar het vergt moed om tegen alle verwachtingen in een plan te maken, de boot te pakken, de golven te trotseren en je droom na te jagen. De kade bekijkend en wetend dat aan de horizon de toekomst ligt.

Jij deed het. Het motiveerde mij naar mezelf te kijken. Wat zijn mijn dromen? Waar wil ik hard voor gaan? Maar bovenal: hoe help ik anderen om hun dromen te versterken? Want dromen zijn het mooiste als er mensen lachen, maar makkelijker als iemand je een zeiltje geeft waar je mee voor de wind kan varen.
Dank daarvoor, je inspireert mateloos.

groet,

Nynke Plaatsman

 

Reacties

Reacties