Het is het allemaal waard!

 

Het was het allemaal waard

De wekker gaat om 5 uur maar gezien ik tot 1 uur nog moest werken blijf ik even liggen. Paniek als ik om 20 over erachter kom dat over 15 minuten mijn trein gaat. Rennen, alle spullen bij elkaar rapen en dan hup de trein in. Richting de randstad, ja er rijden dus echt treinen zo vroeg vanuit het Hoge Noorden. Jules haalt mij gelukkig met al mijn spullen op centraal Amsterdam op. Richting het pitoresque Durgerdam. Een hele andere wereld, 10 minuten geleden nog in het bruisende centrum van Amsterdam voelt het nu alsof je op vakantie bent. En dan gevoel blijft het hele weekend wel. De rest van het team heeft de boot al klaargemaakt, Jan, Gerard en Gideon zijn al aan boord. Eindelijk kunnen wij de haven uit met de Pebbles! Zelf heb ik nog nooit op deze boot gevaren maar gezien Jan vaak met nieuwe bemanning heeft gevaren legt hij bizar goed uit wat hij van iedereen verwacht. Hierdoor kunnen wij al snel een paar keer de spinnaker zetten en droppen voor de start.

Lang uitstel

Er staat een kleine windkracht 2 voor de eerste start en wat een weer, geen wolkje aan de hemel te zien, stralend blauw en zon. De eerste twee wedstrijden gaan nog ietwat rommelig wat zowel aan de nieuwheid van de bemanning als ook aan het gebrek aan wind zou hebben gelegen. Lang uitstel dus gevolgd door concentratieproblemen bij de bemanning. De laatste twee wedstrijden komt er iets meer wind aan en kon het team laten zien wat ze echt kunnen.

Gelukkig mocht ik aan boord van de TienTien slapen nadat ik wederom op en neer naar Groningen moest reizen voor mijn werk en pas om half 12 in de avond in Durgerdam aankwam. Goed uitgerust voor de tweede wedstrijddag en vol goede voornemens stap ik aan boord. Vandaag hebben wij Arjen voor Wouter ingeruild en ik mocht mijn favoriete taak als trimmer van de genua en spinnaker uitvoeren en laten zien wat je als vrouw aan boord aan spierkracht hebt.

Vandaag ook weer goddelijk weer met iets meer wind.

Veel reachen dus enorm veel werken voor het team gezien de windkracht bij de laatste 2 wedstrijden tot ongeveer windkracht 5 opliep. Helaas hebben wij vooral tijdens de spinnaker drop en gijp enorm veel verloren en eindigden wij achterin het veld. Maar dat zou de pret niet drukken, het was een enorm geslaagde dag met veel verbrande koppen, spierpijn en een stijgende leer-lijn als team.

Gezien je altijd beter op het water kan zitten met dit mooie weer besloot ik om de Pebbles samen met Jan terug naar Lelystad over te varen! Een pittige tocht maar wederom veel van Jan kunnen leren over zijn boot.

Terug in Groningen heb ik nu al zin om de Almere Regatta met deze boot te mogen varen! Iedereen bedankt voor een geweldig weekend en alle hulp en natuurlijk aan Jan die ons mee op zijn boot laat varen.

Dilara

Reacties

Reacties