Voor het eerst zeil ik op een Schoenerbrik

saskia-poelman

DATE: 12-03-16 GMT: 1200 POS: 43º59′ N,13º43′ W COG:75º  SOG:7.5 kts

All is good
Doing some east before the wind back
and will have better angle to reach Lizard
we’re now racing with ‘Christian Radich’ and ‘Eendracht’
we met in Horta

Captain Francois Mangin

weblog Tres Hombres ship door Saskia Poelman

Voor het eerst zeil ik op een schoenerbrik, onstaan uit hout en geboren in het jaar 1938. Aan boord zijn de lijnen spaghetti, en de zeilen wapperende lakens in een westenwind. Langzaam begin ik deze dame te begrijpen, terwijl we vanaf de Azoren terug naar haar thuis, door de golven heen denderen. Af en toe een kreun of een zucht, maar verder geen krimp. Alle twaalf de zeilen bol, welke langzaam betekenis voor me krijgen. Telkens richt ze zich weer statig omhoog, en neemt ze een uitdagende houding aan naar de donkere squals die ons een lesje in nederigheid willen leren.
Haar bemanning tuurt met een strakke holle blik over de horizon. Beetje bij beetje laten ze thuis hun gedachten binnenglippen.
Maar niets gaat vanzelf bij deze veeleisende dame zonder kloppend hart, alleen haar zeilen om ons thuis te brengen. We gaan het kanaal door tacken, tussen de cargoschepen door. Verrekijkers vol bewondering zullen op haar gericht zijn, we komen eraan.

Groet,

Trainee, Saskia

 

GENERAL SYNOPSIS: ON BOARD THE TRES HOMBRES

WIND DIR:south
WIND SPD:15 kts
CURRENT DIR:north-east
CLOUDS:stratocumulus
SEA STATE:calm
SEA TEMP:13ºC
AIR TEMP:15ºC
AIR PRES:1025 hPa

 

Reacties

Reacties