Carolijn op scherp!

Carolijn is er klaar voor. Na een paar dagen te hebben doorgebracht met haar man en kind staat ze weer op scherp. Familie is heel erg belangrijk voor Carolijn. Zij geeft aan dat haar man en kind er tijdens elke stopover bij zijn tijdens deze Volvo Ocean Race. Veel bemanningsleden van Team SCA hebben deze luxe niet. Enkelen vliegen naar huis en kunnen maar twee dagen genieten van het ´thuis´ zijn.
Carolijn verteld dat het team enorm hecht is geworden en steeds beter presteert. We hebben natuurlijk allemaal gezien dat zij tijdens de etappes etappes toch net iets tekort kwamen ten opzichte van de mannen. Carolijn denkt dat dit te maken heeft met de ervaring aan boord. Bij Abu Dhabi Ocean Racing bijvoorbeeld zitten bij elkaar 22 Volvo Ocean Race ervaringen aan boord in tegenstelling tot 2 ervaringen op Team SCA.
Carolijn oogt fit en gemotiveerd. Ze is gepromoveerd tot wachtleider van het team. Dit betekent meer verantwoordelijkheid aan boord en dat zij elke in-port race aan het roer zal staan.
Het doel voor de volgende etappe naar Auckland is om als team nog meer te groeien en om op gelijke hoogte met de mannen te komen. Op welke plaats zij eindigen doet er nu even niet toe. De focus ligt nu eerst op het leren van de boot in combinatie met de verschillende omstandigheden die zij onderweg tegenkomen.
De etappe van New Zeeland naar Brazilië gaat fysiek zwaar worden voor Team SCA zegt Carolijn. up wind heeft het team de juiste speed gevonden maar down wind zeilen blijft een uitdaging. Wanneer zij de Zuidelijke Ocean over zeilen krijgt de vloot te maken met huizenhoge golven en wind tot orkaan kracht. Carolijn zegt dat het dan voor hen fysiek erg zwaar zal zijn om de boot continu hard te laten gaan. Op dat moment zijn de spierballen en ervaring van de mannen in het voordeel.
Wil Carolijn nog een Volvo Ocean Race varen?
“Geen idee eigenlijk…. Natuurlijk als een sponsor zich aanbiedt is het erg verleidelijk! Aan de andere kant ben ik moeder van een zoontje van 4. Het ligt er helemaal aan of het te combineren valt met mijn familie”.
Mitchell Greven/Sanya

Reacties

Reacties

Geef een antwoord