Ibiza op de Hiswa: Best of both worlds

De vrijmibo is een mooie afsluiting van de week en een goed begin van het weekend. Ook vandaag op de Hiswa in het KNWV paviljoen werd er onder het genot van een glas AIX en stevige dansmuziek nagepraat over de week, maar ook vooral over de Ibiza Regatta.
De Ibiza Regatta is een zeilrace rondom het Spaanse eiland Ibiza, welke door een aantal Nederlandse ondernemers wordt georganiseerd. In navolging van de fameuse Heineken Regatta op Sint Maarten, begint de Ibiza Regatta ook een steeds prominentere plek in te nemen in het zeilcircuit, echter nu op een korte vliegafstand van Nederland.

Vanavond kwamen oud deelnemers van de regatta en hun vrienden, waaronder Jeroen van Stijn van SLAM Benelux (kledingsponsor van de regatta), Bob Hilgersom van de Oceanracesacademy van Hans Bouscholte, Pacha feestganger Reinier van der Meer en andere vrienden toosten op het succes van de afgelopen 4 edities, welke jaarlijks in september worden gevaren, maar ook op het succes van de inmiddels groeiende Big Boats Ibiza Regatta Gold Cup.

Deze Ibiza Regatta Gold Cup staat dit jaar als eerste weer op het programma en hierin zullen rond de 15 big boats, waaronder onder meer de PH3 een 72 ft Contest, de Fixen II, de Swan 65 van Peak Sailing en de 88 ft Wally tiketitoo, het tegen elkaar op gaan nemen in een meerdaagse regatta. Van 16 mei tot en met 19 mei is er de mogelijkheid om met deze mega jachten mee te zeilen en zal de Ibiza Regatta Gold Cup het MED zeilseizoen openen.

Van 26 tot en met 29 september zal de klassieke Ibiza Regatta weer worden gevaren. Hierin varen inmiddels rond de 25 jachten mee. Ook in deze regatta wordt dagelijks gestreden om de eer van de dag en voor de overall cup. Afgelopen jaar heeft de boot van Duco van Keimpema, namens de stichting Care for Life, de 4e editie op hun naam geschreven.

Willem Jan

Foto setting

Reacties

Reacties