Volgende VOR zonder SCA?

Dagelijks vinden hier de pro-am races plaats. Team SCA en Vestas wind varen met verve deze vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar! Vestas loopt nog over van de Merchandise en SCA heeft alles met 40% afgeprijsd. Op de rondgedeelde klinex is de nautische boodschap niet aanwezig en er gaan pijnlijke geruchten dat de SCA misschien niet doorgaat…. Er staat een nieuwe CEO aan het roer. Wat was het een uitzinnig feest in Loriënt! Het winnen van deze leg door “het dames” team. Wat waren de trottoirs magenta gekleurd bij de start in Alicante. Dat zou een enorme genadeslag zijn voor het vrouwenzeilen an sich.
 
Gisteren bespraken wij met een afgevaardigde van VOR dat wij een campagne willen bouwen op basis van gelijkwaardigheid. Dus in ons hart ook een goede verdeling tussen vrouwelijke en mannelijke zeilers aan boord. Eerder spraken wij met vrouwelijke potentials, maar konden deze op eerder vernomen informatie niet al te enthousiast maken. Er is een omreken factor van man naar vrouwkracht. Maar om deze vervolgens om te zetten naar zeilers met een chronische aandoening…. Als het aan ons ligt moet je deze campagne toch ingaan zonder noemenswaardige dispensatie. We willen namelijk laten zien dat chronisch zieken niet onder hoeven te doen voor gezond. Voeding, slim omgaan met kracht en energie… Maar de condities zullen altijd leidend zijn.
 
Op basis van gelijkwaardigheid, blijven wij kijken naar vrouwen en mannen in het beoogde team. Ongeacht hun aandoening, geloof, achtergrond etc. Er geld slechts: Ervaring en Passie! Of zoals Antony Taminiau het zo passend zei: Met zeilers met een chronische aandoening aan boord ontbreekt het niet aan doorzettingsvermogen!
 
Graag komen wij ook in contact met dames die de potentie hebben om Volvo Ocean te varen.
Mail ons gerust info@lydteam.org

Reacties

Reacties

Geef een reactie