VVOR-blog: Tacktiek voor een hoge klassering

Dat ik goed bezig ben heeft een hoop te maken met de factor geluk. Ik ben virtueel gaan zeilen omdat ik door mijn broer enthousiast gemaakt ben.
Het begon bij het virtueel zeilen van de Clipperrace.
Ik heb wat hulptools geleerd van mijn broer. Ik gebruik de pacotool/zezotool en de polar chart. Bij de pacotool bekijk ik de voorspellingen bij 1 t/m 8 dagen en maak dan een keus. Bij twijfel bekijk ik met de polarchart ook de ideale windhoeken. Het is belangrijk dat ik mijn eigen kompas volg en me niet laat leiden door wat anderen doen. Wat voor mij een valkuil is, vooral als ik hoog geklasseerd ben, is om te vaak te kijken naar de pacotool (iedere verversing ) en dan te vaak de koers aan te passen.
De dagen dat ik door omstandigheden een dag niet op internet kan doe ik het meestal het beste. Dan programmeer ik en heb tussendoor veel minder wijzigingen in de koers. Doordat ik nu meerdere jaren virtueel vaar krijg je ook meer punten van herkenning en zie je de valkuilen soms ook aankomen.

Marieke a/b Chicken tonight

Reacties

Reacties

Geef een reactie