VVOR-blog: 30 uur aan kop

De 2e leg is nu acht dagen onderweg en we liggen nu naast Réunion en zijn op weg naar het laatste checkpoint op Mauritius. Na goed van start te zijn gegaan met flinke wind ben ik naar beneden gedoken om het hoog drukgebied op te zoeken. In eerste instantie leek dat niet zo goed uit te pakken (ik bleef maar zakken tot de 30.000e plek!) maar het tegendeel bleek waar.

Na een 3-tal dagen de leg 1 winnaar te zijn gevolgd heb ik besloten om mijn eigen koers voort te zetten. Ik heb mijn koers toen veranderd richting Madagaskar en ben vanaf dit punt de top 100 ingeschoten. Dit verbaasde mij nogal want een professional op dit gebied ben ik niet. Maar goed, nu dus de top 100 in te zijn geschoten op zondag 23 november ben ik de koers richting Madagaskar blijven volgen en ben ik al gauw in de top 30 beland.
Maandag tegen de avond moest ik een keuze maken of ik naar de kust van Madagaskar zou doorvaren of oostelijk zou keren. De concurrentie voer gelijkzijdig aan mijn koers en heb toen besloten om naar de kust van Madagaskar toe te varen omdat de wind daar harder waaide. Eenmaal dinsdag morgen wakker te zijn geworden zag ik tot mijn verbazing dat dat ik op de 6e plek was beland. Vanaf dit punt steeg ik binnen het uur naar de 1e plek. Dit heb ik tot donderdag middag de 27e rond een uur of 13 volgehouden. Dit was zo’n dikke 30 uur. Een hele prestatie vond ik zelf.
Nu we weer een x aantal uren verder zijn sta ik weer rond de 100e plek en kan ik rustig mijn koers verder uitstippelen richting het noorden. Hopen op goed vervolg van deze race om misschien nog te gaan stunten als Nederlander in deze top.
Anton Sikma a/b AntonSikma

Reacties

Reacties

Geef een antwoord