#VVOR-blog: Een duivels dilemma

Op weg naar de Doldrums lijkt het allemaal mooi te gaan, maar ik moet steeds verder oostelijk om er lekker doorheen (te lijken) te komen. Ik ben er alleen niet gerust op, als de meest westelijke boten niet al te veel oponthoud krijgen, dan moeten we weer een hoop goedmaken vanuit deze hoek. Gelukkig kan ik dan wel met ruimere wind op Fernando de Noronha afzeilen en kan hopelijk de code zero er op. De komende twee dagen zijn bepalend voor mij, nagelbijten dus… Gelukkig zitten er ook oude bekenden in het westen, die gun ik wel een doorbraak! En zoals telkens zijn de voorspellingen natuurlijk gewoon voorspellingen…

Ondertussen zitten de echte teams met hetzelfde duivels dilemma. Voorlopig gaat het fantastisch met ‘onze’ Nederlandse boot Brunel, maar die krijgen de laatste vijfhonderd mijl toch ook echt aan de wind, en dat is geen pretje op een Volvo Ocean 65!
#Maarten Stuurman a/b Kroosdoiker

Reacties

Reacties

Geef een reactie