VOR-blog Kaapstad: De spanning loopt op

Het is drie uur voor de aankomt in Kaapstad. Abu Dhabi ligt eerste sinds de doldrums maar het Chinees-Franse Dong Feng komt opeens gevaarlijk dichtbij. De afstand tussen de boten is nog maar drie mijl. In het mediacentrum zit ik naast het communicatie-team van Dong Feng. Twee blonde meiden die nonstop bezig zijn met het bijhouden van hun website, Facebook en youtube. Ze werken hard en efficiënt. Zo nu en dan komt de rest van het Dong Feng-walteam langs voor overleg. Als het gaat over zaken die niet goed lopen gaat de voertaal over van Engels naar Frans. Ondanks de spanning van de wedstrijd blijven de dames opvallend kalm. Maar zo nu en dan komt de spanning eruit. Als de tracker over gaat op ’live’ zijn alle gegevens van de boten direct te volgen. De afstand tot Abu Dhabi staat opeens op nul. ”Ze liggen gelijk!” Synchroon duiken de dames nog dieper in de schermpjes van telefoon en laptop. Het is stil. ”Toch niet…Brunel heeft ook 0 mijl DTL. Fout in de tracker.” Even gierden de zenuwen door het mediacenter. Met drie mijl tussen nummer een en twee blijft het ontzettend spannend, maar voorlopig ligt Ian Walker nog steeds voorop en Dong Feng tweede.

(Klaas Wiersma is in Kaapstad en blogt over de Volvo Ocean Race)

Reacties

Reacties

Geef een antwoord