Je ‘mannetje’ staan

Tijdens de Cowes week vaart team SCA aan ons voorbij. Ik heb respect voor deze vrouwen! Terwijl ik foto’s maak van dit prachtige schip, vraag ik me af of ik mee zou willen varen in de Volvo Ocean Race. Het lijkt me wel geweldig, al weet ik ook dat je het niet moet onderschatten! Ik merk dat je in zeilen je grenzen verlegt. Je kan veel meer aan dan je denkt en je moet dingen zelf doen en durven en het niet altijd aan de mannen overlaten. Het is mijn eerste Cowes week; ik ben onder de indruk van de vele mooie schepen op het water, van de vrachtschepen en Ferry’s die er gewoon tussendoor varen, van het soms rakelings langs elkaar varen van de schepen of soms toch net niet en van het hoge zeilniveau. Het valt me ook op dat er in de wedstrijd-zeilwereld nog veel vrouwen meedoen! Wij hebben zelfs 4 vrouwen aan boord van de 9 ‘man’ crew. Ook op de schepen om mij heen zie ik meer vrouwen dan ik vantevoren had gedacht. Ik vind dat mooi om te zien! Ik dacht toch wel dat het meer een mannending zou zijn. Dat blijft het uiteindelijk ook, een volledig vrouwenteam zie je niet vaak. Juist Daarom geweldig toch dat er weer een vrouwenteam meedoet in de Volvo Ocean Race! Het is al meer dan 10 jaar geleden dat er een volledig vrouwenteam aan de start van deze wedstrijd verscheen en ook pas het vijfde. Zoals team Brunel het zeilen stimuleert bij kinderen, zo stimuleert Team SCA vrouwen in de zeilwereld. Ik vind het een goede zaak! ‘De beste psycholoog is een dag op het water zijn’ las ik pas ergens op een tegeltje. En zo is het! Good luck girls!! Go beat the guys!!
Caroline van Wijngaarden

Reacties

Reacties

Geef een antwoord