Zij waren de eersten


Ze hadden lef en waren vol bravoure. Ze waren de eerste vrouwen die op big boats de wereld rond zeilden en bluften dat ze ook nog zouden winnen. Nouja bluf. Ze wonnen in ieder geval twee etappes en ze eindigden als derde (in hun klasse). Tracy Edwards was hun schipper, de Maiden hun schip en Tanja Visser was de enige Nederlandse bijdrage aan de bemanning. De Maiden ligt nu brak op eiland ergens in de Indische Oceaan. En Tracy wil haar schip terug halen naar engeland en herstellen in de oude staat. Na de Revival van de Flyer tijd dus voor een Revival van de Maiden. En Tracy kan een feestje organiseren, want ze heeft niet de minste gasten uitgenodigd. Simon le Bon (Duran Duran) en Sir Richard Branson (oa Virgin) zijn beiden fanatieke zeilers en supporters van Tracy’s initiatief. Alleen is dat niet genoeg. Via crowdfunding hoop Tracy niet alleen haar budget sluitend te krijgen maar ook meer betrokkenheid van het publiek te krijgen. En dat doet ze met de haar bekende bevlogenheid waarmee als vaker campagnes voor elkaar gekregen heeft.
Naast het terughalen en opknappen van de boot is het ook de bedoeling om de oude bemanning bij elkaar te brengen. Tanja Visser heeft nog steeds contact met Tracy en de bemanning, dus wie weet zit er een reunie aan te komen. Want de Maiden was meer dan alleen een bijzonder schip. Het eerste schip waarbij de schipper haar huis als onderpand gaf, het eerste schip met een alleen uit vrouwen bestaande bemanning en dat in een tijd dat het -serieus- als onmogelijk werd gezien dat vrouwen (alleen!) de wereld rond zouden kunnen varen. Well, they did it! 

Reacties

Reacties

Geef een antwoord