Fryslan boppe

Het leek er even op dat voor honderden kinderen de zeilvakantie niet door zou gaan. Maar gelukkig is er toch oplossing en kunnen deze kinderen gewoon lekker leren zeilen in Friesland.
Hoe heeft het zo ver kunnen komen? In april dit jaar leek het voor zeilscholen.nl al mis te gaan, faillissement klopte dreigend aan de deur. Dat werd gelukkig afgewend en de zeilvakanties werden gewoon doorgezet.
Maar niet voor lang. Door een conflict tussen externe partijen en de drie eigenaren van zeilscholen.nl viel op 17 juni alsnog het doek voor de keten. Dat was het moment waarop de zeilvakanties voor honderden kinderen in het water dreigden te vallen.
Gelukkig hebben de zeilscholenbranche, de provincie Friesland, Friesland Marketing en gemeenten samen een oplossing weten te vinden, zij betalen samen de vakanties voor de gedupeerde kinderen. Binnenkort komt er een website met meer informatie over welke procedure er volgt voor de gedupeerde die een nieuwe vakantie moeten boeken betaald door deze partijen.
De curator twittert ondertussen:

Friesland laat weer’s zien waar ze goed in zijn. Of zoals de Friezen zeggen: As it net sile wol, moat men lavearje.

Olivier

Reacties

Reacties

Geef een antwoord