The Flyer Dutchman

Via Barry Pickthall kreeg ik deze beelden van de eerste keer dat de Flyer de Whitbread van 1977/78 won. Het zijn unieke beelden en de interviews met Conny geven een goede kijk op zijn aanpak van de wedstrijd. Dan blijkt waarom Van Rietschoten wordt gezien als degene die het wedstrijdzeilen op de oceaan op een hoger niveau heeft gebracht. Zijn professionele aanpak van de race, de keuze van de boot en de strikte regels voor de bemanning zorgden voor een nieuwe kijk op lange afstandszeilen op de oceaan. In die zin is Conny de vader van het oceaan zeilen in Nederland en is iedere zeiler aan de Volvo Ocean Race schatplichtig aan hem.

Pickthall schreef samen met Conny van Rietschoten een boek over deze race. (Flyer, De strijd om de Round the World Race). Op het Youtube kanaal van Zeilhelden zijn alle 4 delen te zien van de film die Colin Forbes heeft gemaakt van de Flyer.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord