Geen Nederlandse stopover, maar mogelijk wel een sail-by

Helaas geen Nederlandse stopover: zo laat Tom Touber, Nederlands directielid van de Volvo Ocean Race, aan de NOS weten. De deelname van een Nederlandse boot aan de komende editie van de Volvo Ocean Race kan leiden tot een route langs de Nederlandse kust. Een stop in een Nederlandse haven zit er echter niet in.
“De selectieprocedure voor de nieuwe race (2017/18) begint in 2015”, vervolgt de Nederlandse baas van de zeilrace. “De kans op een Nederlandse haven is een stuk groter als er inderdaad weer een Nederlandse boot van de partij is. Wat voor de komende race wel zou kunnen, is dat de route vlak langs de Nederlandse kust gaat lopen. Dat is het hoogst haalbare. In 2008/09, toen de Nederlandse Delta Lloyd-boot meedeed, gebeurde dat ook. De laatste etappe gaat nu van Frankrijk naar Zweden, dus dat zou weer prima kunnen.”
Geen stopover dus, maar mogelijk een sail-by voor de Volvo vloot. Net zoals in 2011 met de Delta LLoyd.

Reacties

Reacties

Geef een reactie