Geen Maidentrip in Nederland

Laura Dekker wil niet dat de film Maidentrip vertoond wordt, dat schrijft zij aan Zeilhelden. De film, gemaakt door een Amerikaanse documentairemaaktster, vertelt het verhaal van Laura Dekker tijdens haar wereldomzeiling. Laura heeft het zelf grotendeels gefilmd en veel van de teksten heeft ze aan boord ingesproken. Jillian Schlesinger, de documentairemaakster, zegt dat Laura intensief betrokken is geweest bij de montage. Volgens Schlesinger heeft heeft Laura een maand lang bij haar op de bank geslapen tijdens het editen van van het materiaal. Toch is Laura teleurgesteld in het eindresultaat. Via email laat zij weten:
“Ik sta totaal niet achter die film en zou het op prijs stellen hem niet te vertonen.
Het is een alles behalve getrouwe weergave van mijn reis en mijn mooie zeilopnames
zijn er ook niet in gebruikt. U zult net als ik zwaar teleurgesteld zijn als u de film zou zien.”

De film is ondertussen bij meerdere festivals genomineerd en in de prijzen gevallen. Maar in Nederland is Maidentrip nog niet te zien.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord