Waar is Koos de Jong?

Oud Olympisch zeiler Koos de Jong (brons in 1948, 4de in 1952) was een voorbeeld voor veel Zeilhelden met name de zeilers in de Finn klasse. De onlangs overleden Belgische zeillegende Andre Nelis roemt de Jong als een van sprekende voorbeelden: “Koos was een van de eersten van wie ik als jongen dacht: dat is een verschrikkelijk goeie, zo wil ik ook worden.”
Op bovenstaande foto (van Het Scheepvaartmuseum) staat een illuster gezelschap van Neerlands zeiltrots in de eerste helft van de vorige eeuw. Waarschijnlijk zijn het: Jan Proper, Jan Bier (zittend), Court Fleming, onbekend, Simon de Wit, Theo van Helvert, Koos de Jong, Daan Kagchelland, ‘Happy’ Borgerhoff Mulder.
Koos de Jong mag niet ontbreken in de gallerij van Zeilhelden. Daarom is Zeilhelden (info@zeilden.nl) op zoek naar Koos de Jong, zijn familie, kennissen of zeilvrienden. Wie helpt ons verder?

Reacties

Reacties