Andre Nelis overleden

Nooit meer zal Andre Nelis (Borgerhout 1935) op zijn knalrode Vespa door Antwerpen scheuren of aan de bar van de Sinjorenclub een biertje drinken. Andre Nelis, een van de grootste nog levende Belgische zeilhelden is afgelopen nacht overleden. Zijn motto was ‘Focus en kracht‘. ‘Concentreer je op je doel en werk er hard aan’. Nelis was een legende in de Finn-jol. Tweemaal kwam hij met medailles terug van de Olympische Spelen (1956/zilver, 1960/brons) en tweemaal werd hij wereldkampioen in de Finn (1956, 1961). In dat laatste jaar won hij met zijn zelf ontworpen polyester Finn. Na zijn olympische carriere werd hij zeilmaker en startte de eerste North Sails afdeling in Europa. Nelis bleef tot het einde toe zeilen, onder andere op de lender (X-41) en de Wadwaai een Lemsteraak. Nelis is 77 jaar geworden.

Reacties

Reacties