Bij Henk op de Juniper

In een Amsterdams haventje vol aparte multihulls en bijzondere monohulls, ligt de Juniper van Henk de Velde. Tussen de breed geschouderde schepen valt de trimaran nauwelijks op. Henk wel, Henk valt altijd op. Zijn getekende gezicht en sprekende ogen, met soms een vragende blik; begrijp je het wel? Henk is al maanden terug en heeft er helemaal geen spijt van. “Doelloos rondzwerven in de Pacific is niets voor mij! Vanaf Japan wist ik dat ik terug zou gaan. Toen had ik weer een duidelijk doel en is het ook snel gegaan.”
Henk is terug en heeft een nieuw boek (Een krijger onderweg naar huis), geeft lezingen en bedenkt nieuwe plannen. “Het Ketelmeer en Kampen, dat wordt de volgende reis. Het hoeft niet meer zo ver. Alhoewel. IJsland, Groenland, nog’s vastvriezen in het ijs.”
Het komende jaar gaat Henk in ieder geval even nergens naar toe. En de Juniper, “die gaat in het voorjaar ’te koop'”. Dus wie nog een schip zoekt met een verhaal…..

Reacties

Reacties