Bescheiden, koppig en gedreven


Net aangemeld bij Zeilhelden.nl: Rienk Alberda. Een bescheiden, maar koppige en gedreven sportman. die ook drie keer de Elfstedentocht uitreed.
Rienk Alberda was net als zijn in 2006 overleden echtgenote Reina, schipper in de Orde van de Sneeker Pan. Het echtpaar genoot grote bekendheid in zeilerskringen rond de Koninklijke Watersportvereniging Sneek (KWS). Rienk Alberda was een meer dan verdienstelijk wedstrijdzeiler in de Vrijheidsklasse, waarin hij, in 1968 en 1969 in de V1414 (met Jaap Sonnenberg), Nederlands kampioen werd. Al in 1964 en 1965 werd hij Noord Nederlands Kampioen in de Vrijheid. De laatste jaren was hij actief in de Pampusklasse. Rienk was 1965 – 1967 voorzitter van de toenmalige VKO Noord (Vrijheids Klasse Organisatie) en in 1966 – 1967 tevens landelijk voorzitter. Vanaf december 1969 was hij erelid VKO. Ook op zee kon je Rienk tegen komen. Zo zeilde hij onder andere de Fastnetrace van 1969, aan boord van een Nederlands jacht dat gevolgd werd voor een film over deze race, voor NTS studio sport. Rienk Alberda is 70 jaar geworden.

Reacties

Reacties