Record OSTAR zeiler

Zijn droom was de OSTAR zeilen. Van Plymouth naar Newport, 5 duizend kilometer tegen de heersende wind en stroom varen. Sinds de eerste Observer Single Handed Trans Atlantic Race (OSTAR) in 1960 volgt Bertus Buys deze ‘moeder van alle solo-zeil wedstrijden’.In 1977 kocht Bertus een Nicholson 35. Dat zou de boot worden waarmee hij zijn eerste OSTAR ging zeilen, alleen wist hij dat toen nog niet. Tijdens de Hiswa van 1981 ontmoette Bertus de Nederlandse OSTAR zeiler Burg Vennemans (Burg zeilde de OSTAR van 1978) en kreeg hij het adres van de organiserende jachtclub (RWYC). De volgende dag schreef Bertus zich in voor de race van 1984. Hij zou de klassieker in totaal 5x varen. (1984/88/96/00/05/10-retired) Daarmee heeft hij een Nederlands record neergezet. Zijn profiel staat op Zeilhelden.

Reacties

Reacties