Zeilhelden in maten en soorten

Je hebt ze op nationaal of internationaal gebied en soms halen ze Olympische medailles. Sommigen zeilen de wereld rond, heel snel of op hun gemak. Anderen zijn ontwerpers of vernieuwers, avonturiers of rolmodellen. Wat ze gemeen hebben is dat ze voldoen aan de definitie van zeilhelden voor deze site. Een Zeilheld in de definitie voor de website zeilhelden.nl is iemand die van bijzondere betekenis is geweest voor de ontwikkeling van de zeilsport in Nederland of Vlaanderen. Dat kan een mythische of reële persoon zijn die iets buitengewoons heeft gedaan, een rolmodel of een kampioen. En ja, dat gaat inderdaad van Henk de Velde en laura Dekker tot Fred Imhoff, Jacques Graaf Rogge, Roy Heiner, Staf Versluys en Kees Bruynzeel toe. Allemaal helden …..in maten en soorten.

Reacties

Reacties