Docked en out?

In de docks van Antwerpen ligt de Williwaw, het jacht waarmee Willy de Roos langs de Noord Westelijke route gevaren heeft.Het schip is grotendeels nog in de originele staat en dat maakt het minder bruikbaar voor chartertochten met de Sail Training Association Belgium, die het schip in bruikleen heeft. De motor begaf het eind vorig jaar en het schip van binnen vochtig en nat van de roestbruine condenswater. Het wachten is op de toezegging van fondsen die garant staan voor het herstel.

De Vlaamse zeiler/journalist Pit de Jonge mailde mij naar aanleiding van mijn tweet:
“Het nieuwe bestuur van de beherende Sail Training Association Belgium sleutelt “full power” aan een sterker fondsen- en werkingsplan. Nog even en de aftakeling van dit historische jacht kentert.”

Reacties

Reacties