Bloemlezing inspirerende motivaties

Bekende en minder bekende namen passeren de revue in de reacties die zeilers ophalen bij hun nominaties op de site. Het is iedere keer weer interessant te lezen hoe mensen geinspireerd raken door anderen. Een bloemlezing, een kleine twee weken na openstellen van de site.
Over Hans Vandersmissen weet Jaap Kiers te melden:
“Helaas is Hans ruim een jaar geleden veel te vroeg overleden, maar zijn betekenis voor de watersport in het algemeen en het het zeilen in kleine scheepjes in het bijzonder is heel groot geweest. Hij is natuurlijk niet de man van de lange en verre zeereizen, maar het wad- en kustvaren met zijn Drascombe Longboat Pride of the Fleet is door hem zeker tot kunst verheven. Ook hij heeft, geheel op zijn eigen wijze, al schrijvend een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de watersport zoals hij die zag.”
Andre van Leeuwen zegt over Jean Heylbroeck:
“Hoe kan de “Raymond Van het Groenewoud” onder de zeilers hier niet tussen staan?”
Over Elly Koopmans-Eijlders schrijft Jolanda Cupido:
“Elly Koopmans-Eijlders is de eerste Nederlandse vrouw die naar Spitsbergen en Antarctica zeilde en rond IJsland tegen de gebruikelijke richting. Bovendien is Elly de eerste Nederlandse oma die Kaap Hoorn rondde.”
Klaas Wiersma herinnert zich Hans Horrevoets:
“Hans Horrevoets was een zeiler die meedeed op het hoogste niveau. Maar wat hem uniek maakte is dat hij tegen iedereen vriendelijk was. Daarin was Hans uniek.”
Over Dr. Roger Peeters meldt Michel Kleinjans:
“hij leerde half antwerpen zeezeilen, was mijn eerste leermeester”
En France Good over Nicole van de Kerchove:
“Vlaams/Bretonse zeilster. Leerde zeilen in Westende en Nieuwpoort op een Corsair. Later leerde Bernard Moitessier haar zeilen op Joshua. Ik heb haar boek gelezen op het Internaat en droomde van haar zeilreizen. Zij is een inspirator voor Vlaamse zeilers.”

Reacties

Reacties