Reilen en zeilen met Nynke #4

Eindelijk is het dan zo ver! Ik ga op zeilreis met Masterskip. Na 2,5 jaar voorbereiding sta ik 5 maart om 4:45 (!) op Schiphol. We vliegen eerst naar Parijs om vervolgens over te stappen naar het vliegtuig dat ons naar Sint-Maarten brengt. We hebben helaas vorige week te horen gekregen dat we toch niet naar Cuba gaan aangezien het daar momenteel politiek onrustig is en de coronaregels erg streng zijn. Op de terugweg vlieg ik dus ook weer terug vanaf Sint-Maarten en kom ik op 9 april weer aan in Nederland.

Afgelopen week was echt een mega mega mega spannende week ivm met corona. Ik zat de hele week eigenlijk in quarantaine zodat ik de dag voor vertrek een pcr-test kon doen. Maar gisteren heb ik te horen gekregen dat ik geen pcr-test hoef te doen om Sint-Maarten binnen te komen. Wat betekent dat ik in elk geval gewoon op reis kan!

Afgelopen weken waren super druk met alle voorbereiding en ondertussen ook nog school. Ik moest mijn hele plan met al mijn schoolwerk inleveren bij Masterskip en laten controleren bij mijn mentor en ondertussen had ik ook nog toetsweek. Hele drukke week was dat dus. Uiteindelijk is alles helemaal gelukt met het plan van aanpak en kon ik dat onderdeel gelukkig afvinken. Al mijn boeken moesten nog op mijn laptop gezet worden. Dat was ook weer een hele klus maar uiteindelijk allemaal gelukt. Ook had ik mijn ‘laatste’ werkdag bij de Albert Heijn. Na mijn reis blijf ik hier gewoon werken natuurlijk, maar was toch best raar om daar zo meteen 7 weken niet te zijn. 

Afgelopen week nog 4 toetsen gemaakt op school en verder volgde ik mijn lessen dus online. Vandaag en gisteren nog even afscheid genomen van mijn vriendinnen en morgen van mijn broertje, zusje en ouders. Mijn tas is ook al helemaal ingepakt. Het was erg lastig om alles er in te krijgen en onder het maximale gewicht te blijven, maar het is uiteindelijk soort van gelukt! Mijn nieuwe zeiljas van Nohaca paste er niet meer in, dus ik trek die morgen op Schiphol aan! 

Nynke

Reacties

Reacties