DutchSail wint Youth Foiling Gold Cup met overmacht

Door woensdag op de afsluitende finale dag opnieuw driemaal naar de overwinning te zeilen heeft Team DutchSail – Janssen de Jong de eindoverwinning gepakt in de Youth Foiling Gold Cup Grand Final. Het team met Cas van Dongen, Scipio Houtman, Ismene Usman en Merle Louwinger heeft gedurende het gehele seizoen bewezen de beste te zijn in de categorie onder 25 jaar.

Foto Sailing Energy / 69F Media

Postma: Grandioos
Coach Pieter-Jan Postma was na afloop apetrots op zijn atleten. Postma: “De beste worden is één maar om vervolgens de beste te blijven. Ik ben zo trots op deze vier geweldige mensen: Cas, Ismene, Scipio en Merle. Hoe deze vier het de laatste drie dagen hebben afgemaakt. Hun hoofd koel hebben weten te houden en vandaag in alle drie de wedstrijden de overwinning hebben weten te pakken, grandioos!”

Foto Sailing Energy / 69F Media
Houtman: heel veel voldoening
Mainsail trimmer Scipio Houtman: “Supermooi hoe we als team zijn blijven samenwerken en het af hebben kunnen maken. Vandaag kon alles nog gebeuren door het nieuwe format, maar we hebben vanuit onze taak gezeild en ons eigen game plan uitgevoerd. Dat dat op zo’n belangrijke dag ook lukt geeft heel veel voldoening.”
Usman: droom die uitkomt
Flight controller Ismene Usman: “Het gevoel op het moment dat je over de finish komt: opluchting en blijdschap. Het was ook wel emotioneel, eerst met zijn drieën en al snel met zijn vijven met Merle en PJ erbij, heerlijk. Vanavond genieten, een klein feestje en dan gaat het vizier op het Pro Event in Palermo. Dat is toch wel een droom voor ons allemaal die uitkomt.”

Ticket voor Pro Cup
Met de overwinning pakt het Nederlandse team het laatste ticket voor het allereerste 69F Pro Event van 12 tot 14 november. Voor de zeilers van Team DutchSail – Janssen de Jong een unieke kans om te zeilen met en tegen toppers zoals Francesco Bruni (stuurman Luna Rossa in de America’s Cup), Phil Robertson (SailGP schipper en meervoudig wereldkampioen matchracen) en Dylan Fletcher (olympisch goud in de 49er in Tokyo).

Reacties

Reacties