Michel Kleinjans (Bel) 1964

Belgische solo zeiler met onnoemelijk veel mijlen onder zijn kiel.

Is de snelste Belg die rond de wereld gezeild heeft, want winnaar van de solo-divisie in de Portimao Global Ocean Race.

Leerde zeilen met de -in Antwerpen- bekende Dr. Roger Peeters op de Antwerp Flyer. Heeft op de Hogere Zeevaartschool gezeten maar ging voor het examen jaar de Whitbread zeilen op de Rucanor Tristar.

Binnen Europa heeft hij zo ongeveer alle shorthanded wedstrijden gevaren en vaak ook gewonnen.  Zijn CV is een verzameling van de meest belangrijke wedstrijden in dit deel van de wereld: Whitbread, Mini Transat, Figaro, Fastnet, Round Britain, STAR, OSTAR en TWOSTAR, Route du Rhum en de Portimao Global Ocean Race.

Kleinjans heeft een zeer uitgebreid en imposant trackrecord met veel records, beruchte bootnamen maar ook met mastbreuk, een bijna overvaring en een incidentele boot die hij op zee moest laten. Zijn motto is: “doorbijten en doorgaan”.

Reacties

Reacties