Pieter Adriaans 1955

‘Mijn hele leven bestaat uit het proberen een aantal specifieke talenten die ik heb te combineren, zodat er iets nieuws ontstaat.” Zo verwoord Pieter Adriaans zelf zijn drijfveer in een notendop.

Veelzijdig, is inderdaad het woord dat van toepassing is op deze professor in de autonome zelflerende systemen, ondernemer van een succesvol IT bedrijf, kunstschilder, avonturier en wie goed zoekt kan Pieter ook als gitarist terug vinden. Pieter Adriaans stond aan de basis van het Robosail project: een Open 40 zeiljacht, ontworpen door Cees van Tongeren en volgestopt met elektronica. Doel: het ontwerpen van een autonoom zelflerende stuurautomaat. Toen (2000) een experiment, nu varen alle race-jachten met een soortgelijk systeem. Boot en materiaal werden onder andere getest tijdens verschillende shorthanded wedstrijden.

Reacties

Reacties