Free as the ocean – Annabel

Met z’n zessen met een zeilboot van 17 meter lang de wereld rond zeilen. Dat is het avontuur dat Thomas, Bram, Sophie en Annabel samen met Eli en Mirjam aan gaan. Op 1 september 2021 zullen zij vanuit Nederland vertrekken om vervolgens in 2 jaar rond de wereld te zeilen en ze houden ons regelmatig op de hoogte. Vandaag gaat Annabel van Luijk (18) wat vertellen over haarzelf en haar blik op de wereldreis.

Het zal je maar gevraagd worden, of je mee wilt de wereld rondzeilen. Ik zat een paar maanden geleden aan tafel met mijn beste vriendin Sophie van Renssen en haar stiefmoeder Mirjam Schellekens. Ze waren bezig met de indeling van de boot. Van jongs af aan kom ik al bij Sophie over de vloer dus alle verhalen over de wereldreis had ik natuurlijk al lang meegekregen. Maar op dat moment dat ik de indeling van de boot op tafel zag liggen, dacht ik: ‘Shit man, wat is dit gaaf!’ Waarna Sophie iets later zei: ’Ja Ann, het is nog niet te laat om mee te gaan he! Vanaf dat moment ging alles super snel. Twee weken later was het besloten, ik ging mee op wereldreis!!!

Ik ben meteen volledig opgenomen in het project. Dat ik de andere vijf crew-leden al jaren ken, werkt daar natuurlijk wel aan mee. Sommige zouden zich misschien afvragen: ‘Waarom ga je direct na je middelbare school op wereldreis?’ Ik denk dat juist dit het perfecte moment is. Ik ben nog jong, ik ben mezelf volop aan het ontwikkelen en aan het ontdekken wat ik wil in m’n leven. Eli van den Broek, de vader van Sophie, is nu druk bezig met het maken van de zeilen. Daarnaast moeten we de rest van de boot ook nog klaarstomen voordat we weg kunnen.

Maar naast dit bijzondere project zit ik ook nog in mijn examenjaar van de havo. Je zult wellicht denken: ‘Dan heb je nu toch helemaal geen tijd en energie om je bezig te houden met de voorbereidingen van een wereldreis?’ Het tegenovergesteld is waar. Ik vind het zo’n enorm gaaf project dat het me echt alleen maar energie geeft. Daarnaast gaat m’n opleiding me redelijk makkelijk af, wat er voor zorgt dat ik tijd over heb om aan het project te werken. Zo ben ik samen met de rest van de crew bezig om ons project onder de aandacht te brengen. Het is leuk om te zien dat mensen er zo enthousiast over zijn. Juist nu, tijdens corona, snakken mensen naar leuk nieuws en al zeg ik het zelf, dit project is echt leuk. 😉

Het is natuurlijk hartstikke bijzonder om op deze leeftijd de wereld rond te gaan zeilen. Dat zie ik ook zeker in. Maar heel eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik kan verwachten. Ik zeil al van jongs af aan, maar nooit op grote zeilboten op de zee of oceaan. Verder is het eigenlijk gewoon te veel om te kunnen bevatten. Wat ik wel weet is dat ik niet kan wachten om te vertrekken. Maar tot die tijd zijn we nog druk bezig met de voorbereidingen, wat ik al super leuk vind!

Annabel van Luijk

Reacties

Reacties