De zee zegt dat ze zo moe is

Foto: Saskia Boelsums
Foto: Saskia Boelsums

‘De zee zegt dat ze zo moe is.’ Het zinnetje in de de mediarubriek van de krant triggert me en als ik doorlees zie ik dat het de titel is van een lied van Paul van Vliet en dat hij met dat lied in Podium Witteman komt. Voor wie het niet kent, Podium Witteman is een zondagmiddagprogramma over klassiek muziek (nee, meer zeg ik er niet over :-)). Maar ik heb wel iets over voor een lied over de zee. Dus op die zondagmiddag, een paar weken geleden alweer, hou ik na Kunstuur het tv-kijken nog even vol. Helaas, Paul van Vliet blijkt ziek en ik zap weg naar een sportprogramma.

Maar omdat de zee ons allemaal aan het hart gaat. Omdat we vroeg of laat allemaal zien dat het inderdaad niet goed gaat met de zee. En omdat dit al heel lang zo is, wil ik je het lied van Paul van Vliet toch laten horen. Het is uit 1971! Dus er is geen klap veranderd sinds die tijd.

Zo begint de tekst:

De zee heeft me verteld dat zij zo moe is
Zij zei dat zij er zeer beroerd aan toe is
Zij zei: wat is daar toch bij jullie aan de hand?
Wat doen jullie toch tegenwoordig allemaal op dat land?
Zij zei: er komen tegenwoordig steeds meer van die dagen
Dan kan ik alle vuile rotzooi haast niet meer verdragen
Dat zei de zee die me vertelde dat zij moe is
Die zei dat zij er zeer beroerd aan toe is.

De rest van de tekst lees je hier https://paulvanvliet.nl/teksten/de-zee/

Maar kijken en luisteren is vast en zeker leuker. En ondertussen hoop ik van harte dat het lied over nog eens zevenenveertig jaar volledig achterhaald is!

Peter Veen

Reacties

Reacties