Iene miene mutte… Tienpont Grutte!

simeon kijkt
Foto: Konrad Frost, Volvo Ocean Race

Zo…. en dat is dus 2. Als in 2-0 voor Tienpont tegen de giga domme zet van AkzoNobel om hem zonder dat er echt wat speelde uit het team te zetten.

Afgelopen week werd natuurlijk al meer dan duidelijk hoe dom de zet van AkzoNobel echt was. Niet alleen hielp het de mogelijke zege van een forse investering om zeep, ook de eigen achterban werd ge-decimeerd en dat doet pijn.

‘Brent Spar’ in optima forma en een Tienpont die natuurlijk wel een een beetje vechten gewend is. En dus naar het Nederlandse Arbitrage Instituut stapte om er maar eens lekker voor te gaan zitten.

Joost Ruempol leunde rustig achterover met het team van AkzoNobel in de bestuurskamer, de jongens van de marketing lieten zich nog maar eens ontvallen hoe blij ze toch wel niet waren met hun nieuwe skipper Brad Jackson en lieten vooral geen mogelijkheid voorbij gaan om te vertellen dat het-hele-team toch vooral achter ze was gaan staan! Ja, logisch. Als je ze niet betaalt en vervolgens aangeeft dat ze bij het kruisje mogen tekenen heb je al snel de lachers op je hand. Helaas pindakaas. Die hele kleine Tienpont kwam vandaag met alvast een ticket op zak naar Rotterdam om daar de arbitrage af te wachten. En oh…. potjandorie nog aan toe. Daar hadden de ‘old school boys’ bij Akzo effe niet op gerekend. Kreeg die dekselse skipper nog gelijk ook! Haha!

Tienpont blij en als de wiedeweerga op naar Alicante waar hem ongetwijfeld een warm welkom van zijn team staat te wachten. Een team waar Simeon gewoon lekker mee door een deur kan en absoluut geen verwijt zal maken. Hij weet immers hoe het voelt om niet betaald te krijgen….

En AkzoNobel? Daar zitten ze inmiddels met man en macht te bedenken hoe je hier nog weer een spin aan kan geven. Schipper gedwongen terug (dat is niet echt lekker natuurlijk) en je klanten en goodwill alsnog kwijt. Prettige wedstrijd Akzo.

En Tienpont? Gewoon lekker gaan. Racen dat hok. Whatever it takes. Aan flarden als het moet. Succes!

Rene Tiemessen

Reacties

Reacties