De zeilkalender van Lobke Berhout


Ook na haar Olympische carriere hield het zeilen niet op. Weliswaar had Lobke Berkhout na de spelen van  2012 in Weymouth “even genoeg van zeilen”. Nu is haar zeilagenda alweer behoorlijk gevuld.

Matchracen met een stel olympische meiden, het mediterraan circuit op een Swan 45 en het paasweekend op de Aragon bij Les Voiles de Saint Barth. Jaloersmakende beelden zijn het die we te zien krijgen. Witte stranden, een doorzichtig blauwe zee en een licht briesje. Soms iets te weinig, waardoor de Maxi’s niet vooruit te branden zijn. En toch wordt er een serieus stevig potje gezeild met toppers als Ian Walker, Gerd-Jan Poortman, Lobke Berkhout natuurlijk en vergeet Peter van Niekerk niet. Voor Lobke was het hard werken tot het einde. Dat werd beloond met een tweede plek in de Maxi 2 klasse. Hopelijk zien we haar ook nog terug in het Nederlandse zeilwedstrijdveld.

Niks mis met Noordzee en IJsselmeer, die wuivende palmen bedenken we er wel bij.

Reacties

Reacties