Overwinteren in de Sixhaven

Sneeuw
Tja, daar lig je dan in Haarlem, huis net verhuurd en regels van de club staan wonen op de boot niet toe. Deze situatie komt bij ons voort uit een ietwat agressieve vertrek planning. We hadden ons verheugd op vertrek, met een vertrekkersdag op de club achter de rug, maar met een factor hadden we geen rekening gehouden: de boot. Die is namelijk nog niet gereed voor de reis.

Wat moet je dan? Dan ga je op zoek. Op zoek naar een ligplek die wat dichter bij werkt ligt, dicht bij OV en als het kan ook nog in een leuke omgeving met leuke mensen. Waar kom je dan uit? In de Sixhaven natuurlijk, it ticks all the boxes. Hip in Noord, en vol met overwinteraars. Op de koop toe ook nog een paar zeilers met een gecompliceerde vertrekdatum. Alle reden dus om een ‘Winter Social Club’ te starten.

De mast blijft achter in Haarlem, met onze Moody 40 ‘Ka Ora’ kunnen  we dan handig naar Amsterdam, want er is geen brug die open hoeft. Jammer is alleen dat we niet kunnen zeilen, maar daar heb je met de jazz avonden in de lokale kroeg toch geen tijd voor.

Het mooiste van de Sixhaven: de community van de overwinteraars

Maar het mooiste van de Sixhaven: de community van de overwinteraars. Men helpt elkaar, men viert samen en in tijd van nood is men er voor elkaar. Want wie zou er nou gasflessen van een brandende boot halen als het niet je buurman is?

Saamhorigheid

De brand op een motorboot in de haven is zowel het hoogtepunt als dieptepunt in de Sixhaven deze winter. Heel sneu voor de bewoonster, de eigenaar en de omliggende boten, maar het is ongelooflijk om te zien hoe snel er hulp wordt geboden aan alle slachtoffers. Gasflessen worden van brandende boten gerukt, boten worden verplaatst, mensen ontfermen zich over het slachtoffer (gelukkig geen lichamelijke letsel). Het clubhuis gaat open om psychisch bij te komen onder het genot van een drankje. Het is ongelooflijk om te zien hoe groot de saamhorigheid en de solidariteit is van de overwinteraars.

Overwinteren op de boot? Het is een aanrader in de sixhaven ondanks de kou.

Robert Campbell

Reacties

Reacties