Franse vissen zwemmen niet

De Franse kunstenaar Edouard Martinet struint alle rommelmarkten af op zoek naar bijzondere metalen onderdelen. Ook sloopt hij graag delen van oude boten en auto’s. Met allerlei metalen onderdelen maakt hij, zonder te lassen of te solderen, wonderlijke insecten, reptielen en vissen.

 

Possoin sculptuur scrapule van Eduard Martinet
Eduard Martinet

Een echte vis hoort te zwemmen zegt men wel. Vandaar een recept voor een visje van de markt. De vissen van Martinet laten we met rust, die zijn alleen voor het oog een smakelijk hapje. Sietske van Weerden van foodblog Zilte Zee neemt

Visje met citroen/kappertjessaus

4 stukken zeeduivel/kabeljauw
rasp van 1 citroen en het sap ervan
1 glas witte wijn
2 knoflooktenen
olijfolie
3 eetlepels kappertjes
peterselie
peper en zout

Pureer voor de saus: de wijn samen met de citroenrasp, citroensap, de knoflooktenen en wat peper en zout, met een staafmixer heel fijn. Zet deze apart. Bak de stukken vis in wat olijfolie op middelmatig vuur tot ze aan beide kanten wat bruin zijn.

Giet de saus over de vis en laat alles op een zacht vuur een aantal minuten koken tot de vis gaar is. Draai regelmatig de vis voorzichtig om. Leg de vis in een mooie schaal, garneer met de kappertjes en wat peterselie en dien onmiddellijk op.

Sietske van Weerden

Reacties

Reacties