Rio een half jaar later ….. verlaten en vervallen

ng8269994

Foto Journal de Noticias

De olympische velden liggen er verlaten bij. Om het het voormalig Olympisch terrein is nu een groot hek om te voorkomen dat er mensen tussen de gevaarlijk vervallen gebouwen gaan rond rondlopen en misschien zelfs gewond raken. De Carioca’s (inwoners van Rio de Janeiro) noemen het een schande. ‘Rio is verworden tot een bananrepubliek met incompetente en middelmatige politici’.

ng8270013
Olympisch zwembad, Foto Journal de Noticias
ng8270015
Olympisch zwembad, Foto Journal de Noticias

 

En wat is er met de beruchte baai gebeurd waar zeilers moesten slalommen om het vuilnis?Het smerig water van de Guanabara Baai was een terugkerend onderwerp voordat de spelen begonnen. Eco-barriers, bootjes met grijparmen om vuil uit het water te halen en heel veel handen werden ingezet om het zeilwater toonbaar schoon te maken. Een half jaar later kunnen we zien dat het weinig heeft geholpen. Veel voorgenomen maatregelen zijn niet uitgevoerd of snel weer stilgelegd bij gebrek aan geld. Daar komt nog bij dat de zogenoemde eco-barriers een grote belemmering zijn voor de lokale vissers om naar hun visgronden te gaan. Zo komt het voor dat de barrières om het vuil tegen te houden, door de vissers worden kapot geknipt om zo vrije doorgang te krijgen om te kunnen vissen.

Public Radio International sprak met een aantal van die vissers.

ECO BARRIERS_001 2-2-2017

(mmv Yvette Ross)

Reacties

Reacties