Bonensalade op z’n zomers
Er zijn zo van die dingen die we altijd aan boord hebben. Water, diesel, duck tape, een spuitbusWD40 en zo ook blikjes kikkererwten en rode bonen. Wat mij betreft, samen met tomaten in blik onmisbaar als bevoorrading. Kikkererwten zijn lekker in salades, stoofpotjes en je kan er ook falafel of hummus van maken. Rode bonen zijn heerlijk koud, in een chili, wrap of gemengd met wat gekookte rijst. Ideaal dus om te maken tijdens een oversteek, of zoals nu, bij gebrek aan winkels in de buurt.
Naast de kikkererwten en rode bonen kan je bij deze bonensalade nog andere ingrediënten toevoegen zoals maïs, geroosterde courgette, tomaten, komkommer, ajuin, gekookte eitjes, verse of gedroogde kruiden, tonijn, kip,… wat dressing erover en klaar!
Ingrediënten
1 blik kikkererwten (400g)
1 blik rode kidneybonen (400g)
sjalot in stukjes gesneden
1/2 komkommer in halve schijfjes gesneden
4 blaadjes witte kool in reepjes gesneden
een handvol korianderblaadjes
3 el olijfolie
sap van een halve citroen
peper en zout
Recept
- doe de kikkererwten en rode bonen in een vergiet, spoel met water en laat ze even uitlekken
- voeg de andere groenten en kruiden toe
- overgiet met olijfolie, citroen
- kruid met peper en zout
Smakelijk!