WK sport-cats in Medemblik

Vandaag start het WK A-Catamaran in Medemblik. Hu, ’t wat?! Ik heb het moeten goochelen: A-cats. En dan kom je tegen dat het een klasse is die al in het begin van de 60-ger jaren ontwikkeld is als sportklasse catamaran in een soort van box rule (vastgestelde lengte, breedte, zeiloppervlak). Nooit geweten. En als ik niet toevallig Carolijn Brouwer had gesproken, dan had ik het nu nog niet geweten. Vanaf vandaag wordt er dus een WK in die klasse georganiseerd, ook nog’s een week voor de Ronde om Texel. Geen toeval lijkt me, kunnen die multi’s alvast een stukje proefdraaien.  Bij het WK A-Cat kan Zeilhelden helaas niet bij zijn, maar bij de Ronde om Texel zijn we wel aanwezig. Enne de thuisblijvers kunnen surfen via youtube naar een klassieker over sport-cats. Kijken!

Reacties

Reacties

Geef een reactie