Optigames: EK Optimist tijdens VOR Scheveningen

unspecified
Stel, je bent een jaar of 13. Bent wedstrijdzeiler. Waar zou jij dan je EK willen varen? Natuurlijk tijdens de Volvo Ocean Race. Daarom is er onder andere door JanKees Lampe een absoluut uniek voorstel gedaan: een EK Optimist in de haven van Scheveningen, op het moment dat de helden van de optimist zeilers daar finishen.

Wie is JanKees Lampe eigenlijk?200549_1005619627043_9174_n
JanKees Lampe is ondernemer in big data en analytics maar bovenal een zeer enthousiast zeezeiler en vader van aanstormend nieuw zeiltalent. Zeilcoach en gemotiveerd om jeugd van jongs af te laten kennismaken met zeilen en iets van zijn passie met hen te delen.

Heb je zelf ooit in een optimist gezeild?
Nou en of! Maar niet op het niveau waarop er vandaag gevaren wordt.

Hoe, waarom en wanneer is het idee van Optigames ontstaan?
Met de Dutch Youth Regatta, de Easter Regatta en de Delta Lloyd Regatta organiseren we al jaren prachtige evenementen in Nederland. Het is alweer even gelden (2006) dat we een WK voor de Optimist organiseerden. We vinden het tijd om de absolute toppertjes in Optimisten in ons land weer te zien strijden om de titel van Europees Kampioen 2018! Zeker nu de kans zich voordoet deze editie te combineren met de finish van de Volvo Ocean Race. Een droom voor veel van de Optimisten zeilers nu en dan!

Met de Dutch Youth Regatta, de Easter Regatta en de Delta Lloyd Regatta organiseren we al jaren prachtige evenementen in Nederland.

Je bent natuurlijk niet de enige achter dit project, kan je iets vertellen over de rest van het team?
Vanuit zijn rol als voorzitter van de Optimisten Club Nederland (OCN) en met de precisie van een chirurg, dat is zijn beroep, regisseert Jean Bart Jaquet de activiteiten die wij verzetten om te komen tot een bid en hopelijk verkrijgen van het toernooi. De marketing kennis en ervaring van de aanstekelijk enthousiaste ondernemer Klaas Niewold brengt creativiteit en inhoud. En alle drie zijn we elk weekeinde met een grote schare zeilers onderweg naar waar de wind waait.

1797459_1032948570085377_2401049415349120706_nVindt je dat er genoeg gedaan wordt ter bevordering van het jeugdzeilen?
De Optimist on Tour is uitermate succesvol! Meer dan 10.000 kinderen hebben kennis gemaakt met zeilen en de Optimist. Hoe mooi is dat? Maar we zijn nog niet klaar. Daarom is het combineren van het EK in 2018 met de finish van de Volvo Ocean Race ook zo ludiek; het begin in de Optimist en de ultieme droom en ambitie liggen naast elkaar in de haven van Scheveningen. Het feit dat we het EK Optimist voor de kust van Scheveningen gaan varen zien we daarnaast als een prima kennismaking met zeezeilen. Of, nou ja, wedstrijdzeilen op zout water in ieder geval.

Hoe schat je de kans van slagen in?
De combinatie van de twee evenementen is wat ons betreft voor alle zeilers een ‘once in a lifetime event’. Wie zou die nou niet willen pakken?

Het helpt enorm als iedereen die enthousiast is over ons idee onze facebook pagina Optigames liked!

Wat kunnen jij en ik doen om dit project te steunen?
Het helpt enorm als iedereen die enthousiast is over ons idee onze facebook pagina Optigames liked!
En alle berichten shared! Er staan prachtige videos op van Simeon Tienpont (America’s Cup en VOR) en Carolijn Brouwer (WC en VOR). Onze zeilhelden van vandaag!

Saskia Poelman

Optiegames op FB

Wil je meer informatie over de Optigames download dan het bidbook:

 

Reacties

Reacties