Max vlog: met Waarschip Anne Marie van Amsterdam naar Athene

IMG_8523

Hoi, Mijn naam is Max, 23 jaar oud en alweer ruim twee jaar eigenaar van een Waarschip 900, genaamd Anne Marie. Aanstaande zondag 29 mei gaat mijn grote zeilavontuur van start. Voordat ik begin met de reis zal ik eerst vertellen hoe het zo is gelopen dat ik op mijn 21ste eigenaar werd van dit prachtige zeiljacht.

In 1983 ging de Anne Marie te water nadat mijn opa er vijf jaar lang aan had gebouwd.

IMG_1632In 1983 ging de Anne Marie te water nadat mijn opa er vijf jaar lang aan had gebouwd. De paniek sloeg toe toen het IJsselmeer groter leek dan verwacht. Met eerdere bootjes werd er alleen op de Friese wateren gevaren. Na deze spannende eerste zeiltocht werd de knoop doorgehakt: verkopen, nieuwe boot bouwen en les nemen bij de ‘Zeezeilers van Marken’. Zo geschiedde en stond er al een heel botenpallet voor mij klaar toen ik werd geboren: een Waarschip 900 (Baron van Demen), een Waarschip 600 en een Flits. De Anne Marie (vernoemd naar mijn moeder) was toen al negen jaar niet meer in de familie en daar kwam pas 21 jaar na mijn geboorte verandering in.

Op mijn 21ste verjaardag belde mijn oom Rob van Kleef mij op om mij te feliciteren en vertelde hij dat de Anne Marie te koop stond. Met al het spaargeld dat ik had verdiend met bijbaantjes besloot ik de gok te wagen en een zeer scherp bod uit te brengen. In combinatie met het mooie verhaal achter de boot hoopte ik dat de eigenaar, die de boot van mijn opa 31 jaar geleden had gekocht, de boot aan mij wilde verkopen en gelukkig gebeurde dit ook.

Samen met mijn oom Rob van Kleef hebben we daarna in twee seizoenen alles wat los en vast zat losgeschroefd, vervangen of verbeterd. Zo zijn er een compleet nieuw navigatiesysteem, tuigage, veiligheidsuitrusting, zeilen, bijboot en communicatiesysteem aan boord geïnstalleerd.

Met al het spaargeld dat ik had verdiend met bijbaantjes besloot ik de gok te wagen en een zeer scherp bod uit te brengen.

Zoals het hoort ben ik begonnen in een Optimist op het Sneekermeer daarna heb ik wedstrijden gevaren in een Flits, IMG_1602Schakel, Valk, Splash, Laser en Regenboog. Mijn eerste IJsselmeerervaring deed ik op met een Waarschip 600 en met de Anne Marie voer ik al naar de volgende buitenlandse bestemmingen: Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, België, Frankrijk en Engeland.

Tijdens het eerste deel van mijn zeilreis vaar ik van Amsterdam naar Athene gedurende de periode van 1 juni tot 1 oktober. Daarna zal de boot in Griekenland overwinteren terwijl ik in Nederland ga afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Eenmaal afgestudeerd, zal ik mijn reis vervolgen. In het tweede deel van de zeilreis ben ik van plan om o.a. naar de Azoren te varen. Rond 1 april 2017 zal ik uit Griekenland vertrekken. Wanneer ik terug kom in Nederland is nog onbekend.

Max van Keulen

http://zeilbootannemarie.nl/

https://www.facebook.com/Zeilboot-Anne-Marie-559754427536757/?fref=nf

Reacties

Reacties