Zeeziel: SY Northern Light

Vol trots wappert de Nederlandse driekleur, in de 10 mm dikke achterstag van de Northern Light in de haven van Texel. Familie Schreuders heeft het schip vers opgehaald in Zweden. Van alle geïnteresseerden, terwijl er nooit een advertentie geweest is, werd hen het 16 ton wegende en 40 voet lange schip gegund.
Dat er velen hun zeilersoog op het schip, van het type Joshua, hadden laten vallen is terecht. Het schip heeft zich meer dan bewezen. In nautische mijlen is ze al 11 keer de wereld rond gegaan. Ze geeft geen krimp als ze een hele winter ligt ingevroren tussen het krakende ijs van Antarctica. Een foto hiervan wordt voor een reclame van Selden masten gebruikt. De Northern Light heeft nog lang geen zin in haar pensioen, het avontuur roept. Het jonge gezin Schreuders heeft er drieënhalf jaar voor uitgetrokken, zonder vaste bestemming.

Wil je meer over de avonturen van dit bijzondere schip lezen, klik dan op onderstaande link:
http://www.cruisingworld.com/destinations/pearls-around-white-continent
Saskia Poelman
(Foto Deborah Shapiro)

Reacties

Reacties

Geef een antwoord