Retro-non-stop-rond-de-wereld-race


Voor echte bikkels wordt in 2018 de enige echte Golden Globe Race opnieuw gevaren. Sir Robin Knox-Johnston was de enige die de race in 1968/69 uitgevaren heeft en zette daarmee de standaard voor wat nu de Vendee Globe, Barcelona World Race en de Volvo Ocean Race heet. Vijftig jaar na dato wordt dezelfde race georganiseerd en onder dezelfde voorwaarden. Geen electronica aan boord, alleen langkielers zijn toegestaan (ontwerp voor 1988!). De race instructions zijn simpel en helder. Hou alle Kapen aan bakboord, de Kerguelen aan stuurboord, zeil Storm Bay in Hobert in (om brieven, foto’s en video af te geven), hou Kaap Hoorn aan bakboord, zeil de Atlantische Oceaan over en finish in Falmouth.
Tot zover 26 deelnemers en geen Nederlanders.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord