In de voetsporen van Sir Robin Knox-Johnston


Rust roest, dat is zeker een gezegde dat van toepassing op de is op Henk de Velde (65). De meest bekende en meest gelezen zeezeiler van de Lage Landen heeft een nieuw plan bedacht waar wij de komende jaren zeer zeker nog veel over zullen horen. Want wat je ook over zijn plannen mag denken, ze zijn in ieder geval niet gespeend van ambitie. En dat ziet Zeilhelden graag: Dromen, Durven, Doen (TripleD). Henk wil als eerste Nederlander deelnemen aan de Route du Rhum (2018) en hem winnen! Het schip waarmee hij wil varen heeft hij al op het oog: een catamaran van 15 meter lang die te koop staat in Nieuw Zeeland voor ongeveer 250.000 euro. Tijdens de start van de laatste Route du Rhum in St Malo eind vorig jaar kwam Henk op het idee toen hij zijn oude vriend Sir Robin Knox-Johnston (75) ontmoette. ‘Leeftijd is geen probleem bij het zeilen’ vindt Sir Robin. Deze grey old and salty man is het voorbeeld aan ouwe taaie zeilers die niet van ophouden weten. De vraag is of Henk in zijn voetsporen kan treden. Morgen te horen op de Hiswa.
(dank aan Boten TV)

Reacties

Reacties

Geef een antwoord