VVOR-blog: Podiumplek door tacktiek of mazzel?

Ik ben in de voorhoede terecht gekomen door te beslissen om noord te gaan in plaats van met de snelle zuidelijke winden mee te gaan. Dat bleek uiteindelijk goede taktiek, of mazzel…, maar uiteraard ben ik wel verbaasd dat ik nu in de voorhoede lig.
Hoewel ik geen idee heb of er misschien nog boten stuurboord van het groepje liggen die uiteindelijk een betere positie hebben. Zie dat de spektakel dan weliswaar op de 998ste plaats ligt, maar wel een betere positie heeft. Afwachten dus.
Ik heb 3 jaar geleden ook meegedaan en was toen fanatieker. Zette ’s nachts de wekker om koerswijzigingen door te voeren. Niet misschien echt een goede vergelijking want deze route is tot nu toe nog lekker rechtdoor varen en dus slapen.
De eerste leg ben ik begonnen zonder pro zeilen en features. Diverse keren aan de grond gelopen, dus dat was niks. En 20 Euro voor 7 maanden lol is niet te veel.
Straks is het weer opletten. Dan kan ik de automatische piloot niet aanzetten en de volgende dag eens kijken waar we zitten.

Theo van Zanten a/b  theovanzanten #3

Reacties

Reacties

Geef een antwoord