Rond-de-wereld-race voor gewone mensen


De zeilers van de Clipper Race zijn binnen. Vrijdag kwamen ze aan in Den Helder na een pittige sprint vanaf Derry-Londonderry (Ierland). Voor Patrick van der Zijden, de enige Nederlandse schipper was het een mooie etappe, hij behaalde de 2de plaats. Er doet nog een Nederlandse boot mee, gesponsord door De Lage Landen, zij kwamen als 6de boot binnen. Volgende week donderderdag vertrekt de vloot weer voor de laatste korte sprint naar de finishplaats, Londen. Maar voor die tijd komt Sir Robin Knox Johnston (de bedenker van deze wedstrijd) naar zijn zeilers om ze geluk te wensen. Zeilhelden zal deze Sir, die als eerste solo en non-stop rond de wereld zeilde, zelf’s aan de tand te voelen over tips & trics van het oceaan zeilen.

Reacties

Reacties

Geef een reactie