Spoilers voor de speed

Watch more video from the Top Picks channel on Frequency

Een 31-voeter waarvan de romp slechts 60 kilo weegt (full carbon). Dat kan! Het heet de Fareast 31R en en daar hoort ook 120 kilo ballast in de kiel en de bulb bij. Een assymetrische spi van 120m2 verbaast ons niet meer, maar de spoilers! Spoilers op een boot? Zeilhelden had dat niet eerder gezien. Volgens ontwerper Maarten Voogd zorgt deze unieke feature ervoor dat de flow in de genua optimaal is. Alles aan de boot is geoptimaliseerd om zo snel mogelijk te varen. Bij de eerste testvaarten zijn bij een windsnelheid van 20 knopen bootsnelheden gehaald van 21 knopen. De Fareast 31 gaat voor de line honours, ze is niet gebouwd om goed op rating te presteren. Ze ligt nu in Duitsland om getest te worden en Zeilhelden is benieuwd wanneer er testdagen in Nederland komen.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord