Maak er zeilers van!


Patrick van der Zijden is de enige Nederlandse schipper de Clipper round the world Race vloot. Hij stuurt de crew van Old Pulteney aan, een mix van nationaliteiten die allemaal gemeen hebben dat ze nog nooit eerder op de oceaan gezeild hebben. Sommigen hebben zelfs nooit eerder op een boot gestaan, voordat ze de aanmonsterden op de Clipper schepen. Het is aan Patrick om van deze groep een geolied team te maken dat zo’n 40.000 mijl rond de wereld vaart. Als RYA instructeur is hij wel wat gewend, maar dit is toch wel een uitdaging. Vooral ook de Sydney-Hobart die de bemanning van Old Pulteney net afgerond heeft, met een podium plaats in hun divisie. De Clipper vloot is ondertussen aangekomen in Brisbane (Autralie) en houdt daar even rust voordat ze doorgaan naar Qingdao (China).

Reacties

Reacties

Geef een reactie