Snelste Nederlander in de Ostar

Simon van Hagen deed drie keer mee aan de Ostar, de transatlantische klassieker en moeder van alle solo wedstrijden. Twee keer was hij de snelste in zijn klasse en tot 2009 was hij de snelste Nederlander. Toen verbrak een andere Nederlander zijn record in de 40 voets klasse. Jan Kees Lampe deed toen 17 dagen, 17 uur en 40 minuten over de afstand van Plymouth (UK) naar Newport (USA). En dat record staat nu nog steeds. Komende zondag 3 juni vertrekt er een TwoStar, het doublehanded broertje van de Ostar. En daarin doet dit jaar onder andere de Belg Michel Kleinjans mee. Hij zal met zijn Class 40 zeker een poging doen om sneller dan Jan Kees te varen. Weliswaar doublehanded, dus niet echt vergelijkbaar, maar een ander record om tegen te varen is er niet.
Simon van Hagen zeilt tegenwoordig met zijn vrouw Kity op een Oyster 56 in Pacific.

Reacties

Reacties