Zeilhelden genomineerd

Traditioneel wordt de Conny van Rietschoten Trofee halverwege november uitgereikt. Aan het einde van het zeilseizoen wordt de balans opgemaakt in Clubhuis van De Maas aan de oude Veerhaven in Rotterdam. Maar niet alleen de bobo’s uit watersportland, ook ‘gewone zeilers’ kunnen hun genomineerden insturen. Daardoor komt er een mix van zeilers voorbij variërend van Olympische kanshebbers tot aanstormend jeugdtalent en een afdeling offshore zeezeilen. In die laatste categorie is naast Mini Transat-zeiler Lucas Schröder ook weatherrouter en (sinds zijn laatste race ook) doublehanded zeiler Wouter Verbraak, ook solo zeiler Laura Dekker genomineerd. Laura geeft in haar door het AD geredigeerde blog aan zij het een enorme eer vindt dat de jury haar voorgedragen heeft voor de meest prestigieuze zeilprijs, vergelijkbaar met wat de Televizierring is voor de TV-wereld. ik zie nu al uit naar de prijsuitreiking van de Conny van Rietschoten Trofee op 17 november. Zou net als bij het Televiziergala de onverdachte outsider er met de prijs vandoor gaan?

Reacties

Reacties