Whitbread 1985-1986

Oud Whitbread schipper Dirk Nauta denk er niet vaak meer aan, maar het was wel bijzonder om uit handen van Princess Di de tweede prijs voor de Whitbread round the World Race te krijgen. Na de dubbele overwinning van Conny van Rietschoten was er eindelijk weer een podiumplaats voor een Nederlands jacht in de klassieke rond-de-wereld-race. Aan boord een bemanning van toen nog onbekende talenten als Frans Hinfelaar, Bouwe Bekking en Gideon Messink. Nu zijn dat klinkende namen in de wedstrijdzeilerij. De overwinning van Philips Innovator in 1986 lijkt een eeuwigheid geleden. Maar bladerend door dozen vol vergeelde krantenknipsels, opgedroogde logboeken en omgekrulde foto’s, komt die tijd langzaam weer tot leven. Misschien waren het geen ‘echte’ wedstrijdschepen zoals we dat nu gewend zijn, maar het waren wel ‘echte’ kerels.

Reacties

Reacties