Studio Zeilhelden over de VOR, de Eredivisie Zeilen en de Legends Race

Waarom maakte Team Sun Hung Kai/Scallywag een 180 draai tijdens de laatste etappe? Peter Tans van Race Control van de Volvo Ocean Race legt uit hoe dat het overleg ging tussen het zeilteam en Race Control. Verder aan tafel Fettje Osinga over de Eredivisie Zeilen en Robin van Bienen en Desiree Maas van de Ocean Breeze (voorheen Sanya en daarvoor Telefonica Blue) over de Legends Race.

Wat kunnen de zeilers verwachten bij de start van de volgende etappe? Peter Tans van Race Control van de Volvo Ocean Race blikt vooruit naar de weer en wind omstandigheden. Vestas 11th Hour Racing zal deze etappe niet meedoen. Hun schip wordt naar Auckland verscheept waar het gerepareerd zal worden.

Hoe werkt de Eredivisie Zeilen en wie kan er aan meedoen. Teamcaptain Fettje Osinga van SheSails vertel over haar ervaringen in deze tak van de zeilsport.
Een

Waarom maakte Sun Hung Kai/Scallywag een 180 graden draai tijdens de vorige etappe? En werden daardoor de gelukkigste boot van de vloot. Een verrassend kijkje achter de schermen van Race Control.

Hoe zat het ook al weer met het ongeluk tussen team Vestas 11th Hour en de Chinese vissersboot? Peter Tans over de communicatie tussen Race Control en de de betrokken instanties.

Reacties

Reacties